Psychische zorg – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Psychische zorg

Psychische zorg in de huisartenpraktijk
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.

De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en is specialist in het verlenen van psychische zorg.
Meer informatie kunt u teruglezen in de folder ‘Psychische zorg in de huisartsenpraktijk

Psychische zorg in de fysiotherapiepraktijk
De fysiotherapiepraktijken bieden ook mogelijkheden op het gebied van psychische ondersteuning, zoals deelname aan runningtherapie en/of ontspanningsoefeningen. 

Runningtherapie is een therapie waarbij hardlopen gebruikt wordt als middel om stressgevoelens te verminderen, een betere stemming te verkrijgen, angst/paniekgevoelens te laten afnemen of om aanhoudende vermoeidheid te verminderen. Kortom; hardlopen om je beter te voelen. De runningtherapie wordt verzorgd door Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen en u kunt op onderstaande manieren contact opnemen voor aanmelding of het opvragen van aanvullende informatie:  Meer informatie kunt u teruglezen in de folder ‘Fysiotherapie bij spanning en stress

Telefonisch : 024 – 358 6051
E-mail info@runningtherapie.nl
Website www.fysiotherapie-malden.nl

Naast runningtherapie is het ook mogelijk om deel te nemen aan ontspanningsoefeningen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij onderstaande fysiotherapiepraktijken.

MMFysio

Telefonisch 024 – 358 07 79
E-mail info@mmfysio.nl
Website www.mmfysio.nl

Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Telefonisch : 024 – 358 6051
E-mail info@ftmalden.nl
Website www.fysiotherapie-malden.nl