Historie Gezondheidscentra Samen Gezond – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Historie Gezondheidscentra Samen Gezond

Historie

Gezondheidscentrum De Kroonsteen in Malden is opgericht in 1980 en gezondheidscentrum De Vuursteen in Molenhoek in 2006. In 2008 zijn de twee gezondheidscentra gefuseerd tot één samenwerkingsverband ‘Stichting gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen’.

Sinds januari 2018 is gezondheidscentrum De Kroonsteen 8 uitgebreid met een 2e locatie aan hetzelfde plein: De Kroonsteen 1.

Deze uitbreiding was een mooi moment om te kiezen voor een nieuwe naam en logo voor het samenwerkingsverband. ‘Stichting gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen’ ging vanaf 2018 verder onder de naam ‘Gezondheidscentra Samen Gezond’ met als slogan ‘Samen gezond op weg’.

Begin 2019 zijn Huisartsenpraktijk Overasselt, maar ook overige zorgverleners uit De Kroonsteen 1 en 8 en De Vuursteen, aangesloten bij Gezondheidscentra Samen Gezond.

Op 1 januari 2023 is ook Huisartsenpraktijk Mook aangesloten bij Gezondheidscentra Samen Gezond.

 

35 Jaar samenwerken resulteerde in het boekje ‘Omkijken en vooruitzien’

In december 2015 is het boekje ‘Omkijken en vooruitzien’ uitgebracht.

Het boekje gaat over 35 jaar samenwerken in én vanuit gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen onder het motto ‘Wie niet regelmatig omkijkt, loopt grote kans om straks te verdwalen’.

De vertellers in het boekje vormen een bont gezelschap van medewerkers, samenwerkingspartners, gemeentebestuurders en patiënten.

Het boekje kun je hier downloaden.