Expositie De Kroonsteen 8 door Marga Janssen van juli t/m september 2022 – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Expositie De Kroonsteen 8 door Marga Janssen van juli t/m september 2022

Mijn naam is Marga Janssen en naast mijn werk in de zorgsector besteed ik een groot gedeelte van mijn tijd aan het maken van kunst. Mijn bedrijf heet Marga Janssen El Fuego Art www.elfuegoart.nl

In deze expositie zie je mijn vlakglaswerkstukken.

Ik start met het maken van houten panelen die ik daarna beschilder waarbij ik me laat leiden door emotie of omgeving. Dat laatste bijvoorbeeld door beelden uit de natuur die me bij zijn gebleven, weergegeven in titels zoals “Herfst”. Soms combineer ik in de abstracte vorm ook afbeeldingen. Het geheel wordt afgewerkt met vlakglas. Deze knip en snij ik totdat het passend is waarbij ik speel met de ondergrond en bovenlaag; in kleur, vorm en structuur.

Ik ben begonnen met deze werkvorm omdat het me doet herinneren aan hoe het was om als kind op natuurijs te staan en dan de wereld eronder te bewonderen; wegdromen over de vormen en bewegingen van de bevroren planten en grassen onder je voeten, een wonderlijke wereld op zich. Ik noem deze zelfbedachte techniek daarom “Icing”.

Ook maak ik 3D werkstukken. Ik volg geen bepaalde richting maar druk mijn eigen fantasiewereld uit in verschillende soorten en maten beelden. Favoriet zijn “de hoofden” ; beelden van bijvoorbeeld krijgers of wachters met ieder een eigen thema. Ik vorm de beelden zelf en laat me leiden door iets waarover ik gelezen of wat ik gezien heb. Een herinnering, een mooie vorm of voorwerp kan zo de inspiratiebron vormen.

Hierin werk ik vaker samen met andere kunstenaars m.n met Yvonne Dolk. We kunnen een boek of film doorspitten waarna zij een eigen interpretatie van een hoofdpersoon schildert op doek en ik vormgeef middels een beeld. Yvonne Dolk en ik vormen samen de Kunstraad en hebben onze galerie, atelier en workshopruimte op de Mouthoeve in Boekel. www.dekunstraad.nl Op de website zie je meer info over ons en het werk maar ook praktische zaken zoals plaats, openingstijden en contactgegevens vind je hier.

De passie voor creëren maakt dat het nooit saai is in deze galerie. Om de twee maanden is er een nieuwe expositie waarin steeds verschillende gastexposanten participeren. Ondanks de sluiting i.v.m. Corona vinden er een wisselingen plaats. Deze maanden hebben we een expositie met houtsculpturen van Jacqueline van Lieshout. We combineren dit altijd met ons eigen werk zodat het een mooi geheel vormt.

In de galerie vinden de workshops plaats die we beiden die we beiden geven.

Publicatiedatum: 07-07-2022