Expositie De Kroonsteen 8 door Jaap Harjer van oktober t/m december 2022 – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Expositie De Kroonsteen 8 door Jaap Harjer van oktober t/m december 2022

Om de 3 maanden krijgt een andere kunstenaar uit de regio de gelegenheid om een gedeelte van zijn of haar werk in de openbare ruimtes van uw huisartsenpraktijk te laten zien. De collectie die u nu kunt bezichtigen is van Jaap Harjer, mijn vader. Mijn vader zou heel trots op deze expositie zijn Helaas kan hij dit niet meer meemaken. Hij is op 9 oktober 2020 in Malden overleden.

Even een korte introductie op het leven en werk van Jaap Harjer.
Jaap werd op 31 maart 1933 in Den Helder geboren. Zijn zus Tiny was 7 jaar ouder. Hij schilderde al graag vanaf zijn jeugd. Ook genoot hij van piano spelen (klassiek en jazz). In 1943 verhuisde het gezin naar Nijmegen. Jaap wilde graag kunstenaar of musicus worden, maar zijn vader was van mening dat hij voor een vak met toekomst moest kiezen en adviseerde hem om in zijn voetsporen te treden. Hij werd woninginrichter en nam de zaak van zijn vader over. De liefde voor schilderkunst en muziek kon hij echter nooit loslaten. Hij organiseerde diverse exposities (o.a.in het Kerkje van Persingen) en speelde in diverse jazzbands. Na zijn pensioen kon hij zich vol overgave op zijn hobby’s richten. Jaap schilderde o.a. portretten, moderne abstracte schilderijen, maar toch wel het liefst landschappen (o.a. Ooijpolder, Hatertse Vennen, Dolomieten, Indonesië). Hij maakte gebruik van diverse schildertechnieken zoals olieverf, aquarel, acryl en gouache.

 

Ik wens u veel plezier met deze expositie en wellicht vindt één van deze schilderijen een mooie plaats in uw woning. Mocht u interesse hebben in de aankoop van één of meerdere werken dan kunt u contact opnemen met:

Jacqueline Harjer
Tel. nr. 06-20506097
E-mail adres: jacqueline.harjer@gmail.com

Publicatiedatum: 03-10-2022