Nieuws mei 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Nieuws mei 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar

Bericht van Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar 

Helaas is het organiseren van een café nog steeds niet mogelijk. De werkgroep Alzheimer Café wil graag contact met u houden met een maandelijks bericht.

Op 29 april zond de lokale omroep RN7 het “Alzheimer Café op TV” uit met als thema: “De draad van het leven weer oppakken na corona”.

Dit was een interview waarbij ervaringen van mensen met dementie en mantelzorgers aan de orde kwamen. Ervaringen die wellicht gebruikt kunnen worden tijdens versoepeling en afschaffing van alle beperkende maatregelen.

Naast alle negatieve ervaringen zijn er ook positieve dingen waargenomen. Soms voelden mensen met dementie zich juist rustiger met minder bezoekers tegelijk, of waren ze ’s avonds minder moe. Soms werd een gespreide verjaardagsvisite meer gewaardeerd dan iedereen tegelijk. Korte bezoekjes en regelmaat bleken vaak even goed als een hele middag samen zitten.

Afsluitend werden tips gegeven om de draad van het leven weer op te pakken na corona:

  • Kijk naar wat wél kon in de afgelopen periode. Positieve ervaringen kun je aanhouden.
  • Activiteiten zoals sporten, zingen of fietsen langzaam opbouwen, liefst eerst samen. Daarna even de tijd nemen om na te praten.
  • Corona maatregelen langzaam afbouwen. Snelle veranderingen geven vaak onrust of een onveilig gevoel.

We beseffen dat deze periode nog steeds moeilijk kan zijn. Schroom dus niet om hulp te vragen via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.

Publicatiedatum: 14-09-2021