Nieuws maart 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Nieuws maart 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar

Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar 

Nu organiseren van een café nog steeds niet veilig mogelijk is, wil de werkgroep Alzheimer Café door een maandelijks bericht toch een vorm van contact met u houden. In het Alzheimer Café staat ontmoeting centraal, steeds rond een thema dat met dementie te maken heeft.

Het is alweer 5 maanden geleden, dat we hoopten, dat het Alzheimer Café weer van start kon gaan. We hadden 1 oktober een avond gepland waarin muziek centraal zou staan. We zouden met live muziek worden ontvangen en mee kunnen zingen. Alhoewel…. zingen mocht niet, maar neuriën kan ook goed voelen.  Met onze gast wilden we graag praten over muziek in mooie en moeilijke tijden. En met de mogelijkheden die muziek biedt in het leven van mensen met beperkingen door ziekte of ouderdom. Muziek is voor veel mensen belangrijk. Muziek ontspant, activeert en roept herinneringen op. In deze tijd van beperkingen is het fijn om de stilte te doorbreken met liedjes en melodieën uit de oude doos, met klassieke stukken voor de liefhebber, met dansmuziek of de favoriete songs die je zo mee kunt zingen. Wist u dat muziek uit de tijd dat u 15-25 jaar oud was vaak lang bewaard blijft in het geheugen?

In deze tijd, waarin het “gewone” contact zo bijzonder is geworden, kan muziek wellicht voor een beetje warmte zorgen.

We beseffen hoe moeilijk deze periode voor u en uw naasten kan zijn. Schroom niet om hulp te vragen bijvoorbeeld via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.

Hartelijke groet van de werkgroep Alzheimercafé Heumen-Mook en Middelaar.

Publicatiedatum: 14-09-2021