Nieuws juni 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Nieuws juni 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar

Alzheimer Café Heumen – Mook en Middelaar

Langzaam is er weer meer mogelijk, maar helaas nog niet het organiseren van een Alzheimer Café. De werkgroep Alzheimer Café wil heel graag contact met u houden in de vorm van een maandelijks bericht.
Een kleine 2 jaar geleden was Jetske van der Schaar onze gast. Zij vertelde over haar eigen situatie. Ze weet dat ze rond haar 50e (erfelijke) dementie zal krijgen.

In de mei 2021 editie van ALZ (Het magazine van Alzheimer Nederland) staat een interview met haar. Jetske roept daar op tot meer openheid over dementie. Ze zegt: “Er lopen zoveel mensen rond met verdriet dat ze niet durven delen. Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid en het vertellen van je verhaal”.

Wij van de werkgroep staan helemaal achter haar oproep en hopen dat iedereen die met dementie te maken heeft, van zichzelf of van een naaste, hier over praat met anderen. Dementie moet je niet alleen dragen, dat moeten we met elkaar doen.
Hopelijk kunnen we dat dit najaar weer in een grotere groep doen. Maar u kunt het nu ook al: Zoek elkaar op, pak de telefoon, maak een wandeling, deel lief en leed, en wees er voor elkaar!

Schroom ook niet om hulp te vragen. Dat kan via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.
Hartelijke groet van de werkgroep Alzheimer Café Heumen – Mook en Middelaar

Publicatiedatum: 14-09-2021