Nieuws februari 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Nieuws februari 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar

Bericht van Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar 

Nu het organiseren van een café voorlopig niet mogelijk is, wil de werkgroep Alzheimer Café met een maandelijks bericht contact met u houden.

Dit keer vertellen we over veerkracht: dit is het vermogen om ‘mee te veren’ in moeilijke omstandigheden en hier dan toch goed doorheen te komen. Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben in deze coronatijd hun veerkracht extra hard nodig. We willen u graag een advies geven wat u kunt doen om veerkracht te hebben, namelijk: “geef aandacht aan kleine positieve dingen”. Neem elke dag even een moment om u bewust te zijn van iets fijns: bijvoorbeeld een buurvrouw die u vriendelijk groet, een oude bekende die u opbelt, samen luisteren naar een mooi liedje op de radio, of kijken naar de sneeuwklokjes in het plantsoen.

De grote problemen van het leven kunnen we soms niet of nauwelijks veranderen, maar voor onze eigen veerkracht kunnen we zelf zorgen, door open te staan voor wat er wel nog kan. Herinnert u zich het liedje “het zijn de kleine dingen die het doen”?

We wensen u toe, dat u in deze tijd de liefde voor het kleine niet verleert.

We beseffen hoe moeilijk deze periode voor u en uw naasten kan zijn. Schroom niet om hulp te vragen bijvoorbeeld via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.

Hartelijke groet van de werkgroep Alzheimercafé Heumen-Mook-Middelaar

Publicatiedatum: 14-09-2021