Nieuws april 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar – GC Samen Gezond – Malden
Header afbeelding
GC Samen Gezond
Schoolstraat 8 6581 BG
Malden

Terug naar overzicht

Nieuws april 2021: Alzheimer café Heumen – Mook en Middelaar

Bericht van Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar 

Helaas is het organiseren van een café nog steeds niet mogelijk. De werkgroep Alzheimer Café wil met een maandelijks bericht graag contact met u houden.

Mensen met dementie kunnen problemen met het geheugen krijgen, maar zij kunnen ook moeite krijgen met het begrijpen, spreken en het uitvoeren van handelingen. Ook kunnen het karakter en het gedrag veranderen. Hoe dit verloopt, verschilt per persoon en wordt beïnvloed door het soort dementie. Sommige mensen kunnen nog jarenlang een relatief gewoon leven leiden, terwijl anderen snelle achteruitgang ervaren.

Zowel voor de persoon met dementie als voor de naasten kan dit een lastig te hanteren situatie zijn. Blijf niet met uw zorgen zitten en leg uw vragen voor aan uw huisarts.

Dementie is ingrijpend. Als u of uw naaste ermee te maken krijgt, komt er veel op u af. Hoe weet u of het werkelijk om dementie gaat? Welke hulp is er voor u en uw naaste beschikbaar? In de ‘Dementiewijzer Heumen’ staat informatie over verschillende thema’s. Van diagnosestelling tot aan hoe u actief kunt blijven. Van wat er thuis allemaal kan tot aan als thuis wonen niet meer lukt. Van hoe zaken te regelen tot aan zorg voor de mantelzorger. Allemaal onderwerpen die vroeg of laat voorbij kunnen komen. De Dementiewijzer Heumen kunt u vinden op de website van Malderburch: https://www.malderburch.nl/dementiewijzer

We beseffen hoe moeilijk deze periode kan zijn. Schroom niet om hulp te vragen via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.

Publicatiedatum: 14-09-2021